torsdag 17. juni 2010

AvskjedsgaveNå nærmer avskjeden med kollegaene seg faretruende. Vi har hatt 6 fantastiske år her, og det er vemodig å slutte selv om vi er klar for nye eventyr. Jeg ville lage og gi noe til hver av kollegaene, og valget falt på kors-bokmerket som jeg har laget noen av tidligere. Det kan legges inn i Bibelen eller andaktsboka, så blir de (forhåpentligvis) minnet om oss innimellom.

Å hekle 40 stk var egentlig forholdsvis greit, men jeg gruet meg til å klisse med sukkervann og spenne hvert enkelt ut på isopor for å stive de. MEN - så kom jeg over en kommentar på nettet om at noen rett og slett dyppet heklearbeidet i skummet melk, lot det tørke uten å blokke det, og så stryke det glatt mens man trekker litt for å få riktig fasong. Som lest, så gjort! Veldig lettvint :-) Og viktigst av alt: det luktet ikke av sur melk...Som kort ville jeg ha noe som liknet en gammel bibelside, med kalligrafi osv. Jeg lette på nettet, men jeg fant ikke noe jeg likte. Så da fikk jeg prøve å lage et selv. Min kollega PSB hadde et veldig inspirerende Photoshop kurs i høst, og det er kjekt å leke seg med dette verktøyet. Jeg la et pergamentbilde som bakgrunn, på første lag la jeg ei ramme som jeg gjorde litt gjennomsiktig, deretter bibelteksten, og tilslutt første bokstaven i bibelteksten. Den er en del av en spesiell Photoshop-brush kit som jeg har lastet ned. Resultatet synes jeg ble vel så bra som det jeg fant på nettet ;-)
-
I've made crocheted cross bookmarks as parting gifts to my 40 colleagues. Since I couldn't find a suitable picture of an old, calligraphical Bible page in Norwegian on the internet, I made a card in Photoshop. The Bible passage is Psalm 90:17.

4 kommentarer:

Åshild sa...

Det var flotte avskjedsgaver! Ikke verst å gi personlig håndlaget gave til såå mange. Her hadde vi 32grader idag, litt i varmeste laget til og med for meg. Lykke til med oppbrudd og flytting!

Anonym sa...

Velkommen til Stjørdal! Håper du etter hvert får tid til litt "snacks" til julemessa!
Åshilds Mor Åse

Rebecca sa...

Hei du :)

Jeg har lenge lett etter strikkede/heklede bokmerker i kors :) Jeg googlet på heklet kors, og kom inn på denne siden. Utrolig fine kors du har heklet!

Det vil være til en veldig velsignelse for meg om du ville gitt meg oppskriften. Hvis du har tid og lyst, eller om du kunne tipset meg om hvor du har fått tak i den fra :)

Ble inspirert til og gi slike i gaver jeg også.

Mvh Rebecca

Englemor sa...

Hei Rebecca.
Takk for koselig hilsen. Jeg har lagt ut mønster på disse korsene tidligere, for ca ett år siden, du finner det her:

http://englemor.blogspot.com/2009/08/mnster-til-heklet-kors-bokmerke.html

Lykke til med heklingen, så må du gjerne lenke til bloggen min hvis du legger ut resultatet ditt på din egen blogg :-) Den skal jeg forresten besøke og se meg litt om i etter at ungene er lagt for kvelden!