Er ikke veldig glad i verken løvetann på plena eller skvallerkål i blomsterbedet. I år ville jeg likevel prøve å se litt vennligere på dem:
|
Først plukket jeg 4 liter løvetannblomster. Og nei - for å få den mengden var det ikke nok å plukke bare på plena ;-) |
|
Mye gult fargestoff i løvetann, visst... |
|
Jeg brukte oppskriften til Hageflekken for å lage løvetannsirup. Etter oppkok og trekking over natta, kokte jeg inn sukker ca 30 minutter. |
|
Til et lunsjbesøk forrige uke blandet jeg inn fersk og småsnittet skvallerkål og gressløk. Også her var inspirasjonen fra Hageflekken :-) Ble godt! Nå tenker jeg at det er dumt at det er helt år til neste år jeg kan lage nye porsjoner... ;-) |
|
|
I decided to befriend the garden weed this year, and use them nutritiously. I ended up making dandelion syrup, and cream cheese with ground elder. Both were delicious! Now I actually think it's sad that I'll have to wait a whole year to make a new batch...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar